Hietalahden toriterassi ja kirppis avautuvat lauantaina

1.6.2022 / 09:30

Hietalahden toriterassi ja legendaarinen kirpputori avautuvat tulevana lauantaina 4.6.2022. Toriterassin kattaus muodostuu Hietalahden kauppahallin ravintoloiden kesäisistä herkuista. Lisäväriä kattaukseen tuo viikonloppuisin kirpputoritoiminta, joka on nyt organisoitu uudella tavalla.

– Hyvää ruokaa ja juomaa, ihania vintagelöytöjä ja vaikkapa jazzia! Juuri tällaisella sisällöllä esimerkiksi monet Lontoon torit ovat nousseet maailmanlaajuisiksi ilmiöiksi ja niillä viihtyvät sekä paikalliset että matkailijat, kertoo toriterassitoimintaa Helsingissä organisoivan Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer. 

Hietalahden toriterassin kesän ruoka- ja juomatarjonnasta vastaavat Hietalahden kauppahallin ravintoloitsijat. Omat myyntipisteensä ulos torille tuovat Piilo, Petiscaria, AperolSpritz Bar, Robert’scoffee, FatRamen ja Döner Harju. Kaikista hallin yhdeksästä ravintolasta voi hakea ruokia ja juomia ulos yhteisterassilla nautittavaksi.  

– Hietalahden kauppahallin ravintolakokonaisuus on kaupunkimme salainen helmi, jonka on aika päästä nyt loistamaan! iloitseeBauer. 

Myös legendaarinen Hietsun kirppis jatkaa muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen toimintaansa Hietalahden torilla – tosin hieman uudistetussa muodossa. Kirpputori järjestetään osana terassikokonaisuutta aina viikonloppuisin. Kirpputoritoiminnan pyörittämisestä ja paikkojen varaamisesta vastaa Hietalahden torin kupeessa toimivaOPSHOP HELSINKI -itsepalvelukirppis.Myyntipaikkoja torille tulee noin 50 ja ne on tarkoitettu yksityisille kotitalouksille omien käytettyjen tavaroiden myyntiin.  

Terassitoimintaa myös Töölöntorilla ja Mantan aukiolla 

Hietalahden torin lisäksi myös Töölöntori ja Mantan aukio saavat tänä kesänä omat yritysvetoiset toriterassinsa.  

Töölöntorin terassit ovat avautuneet jo toukokuun lopulla ja niiden kattauksesta vastaavat lähialueiden ravintolat B5 Black, Mamma Rosa, Green Hippo, TinTin Tango, PrettyBoyWingery ja Gelatteria.Ravintoloiden lisäksi Töölöntorilla on myös perinteisempiä torikojuja, kuten torikahviloita sekä vihannes- ja kukkamyyntiä.  

Torin keskelle on rakennettu pieni lava, jossa esitetään kesän aikana erilaista ohjelmaa ja kaupunkilaiset voivat varata lavaa maksutta käyttöönsä.Esimerkiksi lauantaina 4.6. Töölöntorilla julistetaan kesä alkaneeksi Suvivirsi soi -kuorolaulutapahtumassa. Tilaisuuden juhlapuhujana on Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi

Mantan aukion toriterassin on puolestaan tarkoitus avautua Helsinki-päivänä 12.6. Sen pyörittämisestä vastaavat ravintolat Helsinki Bryggeri ja Sofia Helsinki. 

 
Toriterassien kesä 2022 

 
Hietalahden toriterassi 
– avautuu 4.6. 
– kauppahallin ravintoloiden yhteisterassi 
– 192 asiakaspaikkaa 
– kirpputori viikonloppuisin (säävarauksella) 
-> pöytävaraukset osoitteesta: opshophelsinki.com/hietsun-torikirppis 
 
Töölön toriterassi 
– avautui toukokuussa 
– 6 ravintolaa 
– lisäksi torikahviloita, kukka- ja vihanneskojuja 

Mantan toriterassi 
– suunnitelmissa avata 12.6. 
– 2 ravintolan yhteisterassi 
– noin 100-200asiakaspaikkaa 

Lue lisää aukioloajoista, ohjelmasta yms: toriterassit.hel.fi