Täydellisen herkullinen kesäresepti: raparperitiramisu
8.7.2025 / 13:47
Satokausikalenteri loihti klassisesta tiramisusta ihanan kesäisen version raikkaalla raparperihillokeella ja mascarponekermalla. Koristeeksi sopivat tietysti tuoreet kirsikat sekä syötävät kukat. Ainekset nappaat helposti mukaan Hakaniemen kauppahallista ja torilta yhden pysähdyksen taktiikalla – näppärästi vaikka mökille tai muihin kesärientoihin lähtiessä!
Raparperitiramisu
Annoksia: 4
Aktiivinen: 15 min
Passivinen: 20 min
Raparperihilloke:
300 g raparperia
1 dl sokeria
1,5 dl vettä
1 sitruuna
Mascarponekerma:
1 prk (250 g) mascarpone
1 prk (200 g) maustettua rahkaa (esim. kirsikka, vadelma tai mansikka)
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljatahnaa
Lisäksi:
8 kpl savoiardi-keksejä
kirsikoita
rouhittuja pistaasipähkinöitä
syötäviä kukkia
Valmistusohje:
Paloittele raparperi 1 cm paloiksi. Raasta sitruunan kuori ja purista sen mehu.
Lisää kattilaan raparperi, sokeri, vesi ja sitruunan raastettu kuori.
Anna kiehua noin 5 minuuttia kunnes sokeri on sulanut. Ota talteen noin 0,5 dl raparperien lientä keksien kostutukseen.
Anna hillokkeen kiehua vielä noin 5 minuuttia kunnes koostumus on paksumpi. Ota pois liedeltä ja lisää sitruunamehu. Anna viilentyä.
Yhdistä mascarpone, rahka, vispikerma ja vanilja. Vatkaa nopeasti kunnes kaikki on yhdistetty.
Rakenna tiramisu kerroksittain annoslaseihin. Lisää vuorotellen mascarponekermaa, keksit ja raparperihilloke. Kostutta keksit välissä lusikoimalla päälle raparperilientä.
Lisää viimeiseksi kerros mascarponekermaa. Koristele pistaasilla, kirsikalla ja syötävillä kukilla.

